Ondernemen: een vak apart

Alle nieuwsberichten

Elke jaar starten meer dan 100.000 mensen als ZZP-er. Ondernemen verschilt enorm van loondienst, waarin de meeste aandacht uitgaat naar het uitoefenen van het vak.

 

Bij het ondernemerschap komt veel meer kijken:

Het is veelal hard werken geblazen, vaak ook buiten 9 en 5. Daarnaast moet je voldoende aandacht besteden aan het runnen van je onderneming en de manier waarop je je ondernemingsdoelen bereikt. Het is raadzaam een financiële buffer te hebben. Als het even tegenzit – en daar krijgen veel ondernemers mee te maken – kun je dat opvangen. Kortom: ondernemer worden is één, maar ondernemer blijven is twee! Daarom is het ontzettend belangrijk je af te vragen of het ondernemerschap bij je past, voor je de stap zet. Ja? De regio Westfriesland organiseert workshops om je op weg te helpen en je voor te bereiden op het ondernemerschap.

Gelukkig hoor ik regelmatig positieve geluiden van ondernemers: “Ik had veel eerder op mijzelf moeten gaan!” Dat zijn de geslaagde ondernemers. Mijn advies: bereid je goed voor en werk niet alleen ín je bedrijf, maar ook áán je bedrijf!

Bij ons aangesloten

Alle leden