Uitnodiging Netwerkbijeenkomst “Iedere gast zijn eigen marketing?”, 14 november

Alle nieuwsberichten

In een 2 uur durende workshop krijg je in kaart waar jouw onderscheidend vermogen als ondernemer ligt. Welke leefstijl jouw gast heeft. En hoe speel je hier nu op in bij je promotie en marketing en in het directe contact met je gasten. 

Om optimale gastvrijheid te kunnen bieden, is het belangrijk om de wensen en beleving van de gast te begrijpen. Hoe beleeft de gast een regio, een bedrijf? Als we het gedrag van de consument van vandaag willen begrijpen, is kijken naar demografische aspecten als leeftijd, gezinsfase, opleiding of inkomen niet meer voldoende. Deze elementen zijn natuurlijk nog steeds van belang, maar verklaren steeds minder het echte gedrag van de consument. Consumenten kiezen vooral op basis van hun wensen, motieven en  interesses. Inzicht in het gedrag van de hedendaagse consument vraagt daarom om een ander type onderzoek: belevingsonderzoek, leefstijlen. Daarbij gaat het om de drijfveren achter het gedrag. Waarom doen mensen de dingen die ze doen?

Het Leisure Leefstijlen model deelt de Nederlandse vakantieganger in zeven doelgroepen in. Zeven doelgroepen of leefstijlen, die elk hun eigen keuzes maken als het om een vakantie in Nederland gaat.

Annemiek Riefel, adviseur van bureau voor Ruimte & Vrije tijd verkent samen met jou als toeristische ondernemer hoe we het leisure leefstijlen model optimaal kunnen benutten als het gaat om de bezoekers aan Medemblik. Annemiek heeft veel ervaring in de vrijetijdseconomie in vergelijkbare regio’s als die van ons, regio West-Friesland. 

 

 

 

Wat brengt deze avond je? 

Een leerzame avond die je de volgende dag gelijk in praktijk kunt brengen. Verbreedt je kennis over de juiste marketing voor jouw specifieke doelgroep. Maar uiteraard is er ook gelegenheid om bij te praten met collega’s uit het toeristisch bedrijfsleven, in gesprek te gaan met een lid van het toeristisch platform of de gemeente.
Al 25 ondernemers hebben zich opgegeven. Ook jij bent van harte uitgenodigd.

Datum: dinsdag 14 november
Tijd: Inloop 19:30, start 20:00 uur
Locatie: Grandcafe de Dres in Nibbixwoud
Kosten: Geen. De kosten van deze avond worden gefinancierd uit het budget toeristische marketing.
Aanmelden: klik hier

Bij ons aangesloten

Alle leden