Het Ondernemersfonds in Medemblik

Alle nieuwsberichten

Wat is een ondernemersfonds?
Een ondernemersfonds is een fonds door en voor ondernemers. Er zijn verschillende manieren om een ondernemersfonds te voeden, bijvoorbeeld door reclameheffing, het instellen van een bedrijven investeringszone (BIZ) of door een verhoging van de OZB op niet-woningen. De Stichting Ondernemersfonds Medemblik (SOM) wordt voorlopig gevoed vanuit de algemene middelen van de gemeente Medemblik.

Hoe werkt het ondernemersfonds?
De ondernemers dient zijn aanvraag voor subsidie via zijn ondernemersvereniging in te dienen. Dit gaat via een speciaal formulier te downloaden op de website van de OFM. Het bestuur van het SOM bespreekt de aanvragen en bepaald welke initiatieven worden gehonoreerd. Het bestuur van het SOM legt verantwoording af aan de OFM.
Aan welke voorwaarden moet een aanvraag voldoen?
Belangrijkste voorwaarde is dat de aanvraag een gezamenlijk belang dient. Voorbeelden van activiteiten/voorzieningen zijn:

  • Activiteiten op het gebied van schoon, heel en veilig (parkmanagement, camerabeveiliging, bewegwijzering);
  • Economische ontwikkeling van een gebied wat resulteert in een stijging van de vastgoedwaarde (glasvezel, herstructurering);
  • Schwung in het centrum (evenementen, sfeerverlichting, bloembakken etc.);
  • Gebiedspromotie of inzet park- of centrummanager;
  • Inzet social media;
  • Activiteiten voor de agrarische sector: evenementen als Kom in de Kas, promoten agrarische opleidingen, verbeteren samenwerking, duurzaamheidmaatregelen.

Bij ons aangesloten

Alle leden