Gratis ondersteuning voor ondernemers die in problemen verkeren

Alle nieuwsberichten

Westfriese MKB ondernemers die door de coronacrisis in problemen komen, kunnen rekenen op gratis ondersteuning van de Stichting Ondernemersklankbord (OKB). Deze stichting bestaat uit ervaren mensen die kleine ondernemers adviseren over hun bedrijfsvoering.  De adviseurs zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en branches en kennen als geen ander het klappen van de zweep van het ondernemerschap. De stichting vierde vorig jaar het 40-jarig bestaan.

Westfriese gemeenten zijn blij met het aanbod van de stichting. Esther Heutink, wethouder in Enkhuizen omarmt het initiatief van harte: “Er is een groep ondernemers die het nu het enorm zwaar heeft. Als zij bij de gemeente aankloppen kunnen wij onder andere doorverwijzen naar het Stichting Ondernemersklankbord, waar ondernemers kunnen sparren met andere (oud) ondernemers met veel ervaring.”

Regiovoorzitter Jos Kaarsemaker van de Stichting Ondernemersklankbord ziet het als een stuk waardering dat gemeenten in West Friesland met zo’n positieve blik kijken naar het klankbord. Maar vooral is hij blij dat hij op deze manier ondernemers kan steunen. Hij is enthousiast over de samenwerking. “Wij hebben duidelijk meerwaarde voor de gemeenten,” legt Kaarsemaker uit. ‘Zij krijgen regelmatig te maken met ondernemers bij wie het water tot aan de lippen staat. Onze adviseurs kunnen deze ondernemers extra ondersteunen in de vorm van advies. Dat is heel aantrekkelijk, zeker ook omdat wij in 2021 geen kosten in rekening brengen. Dat komt doordat het ministerie van Economische Zaken ons initiatief ondersteunt.”

Zo werkt het

De Stichting wil bereiken dat de ondernemer op basis van (zelf)analyse een beter besluit neemt over de te nemen vervolgstappen. Daar worden ze bij geholpen door de OKB-adviseurs,” aldus Kaarsemaker. “De gesprekken tussen adviseurs en ondernemer zijn uiteraard vertrouwelijk en worden niet gedeeld met de gemeente.”

Om ondernemers snel en adequaat te adviseren vormt het OKB een team van twee adviseurs, waarvan één met financiële expertise. Dat team benadert de situatie waarin de ondernemer verkeert vanuit verschillende invalshoeken. Dat neemt ongeveer twee weken in beslag. In eerste instantie nemen de adviseurs de financiële situatie van de ondernemer door, zowel zakelijk als privé. Hierdoor kunnen zij de ondernemer ook adviseren over het aanvragen van financiële steun. Daarna kijkt het team op welke wijze de ondernemer na de crisis voldoende inkomsten kan genereren.

Bent u zelfstandig ondernemer en wilt u meer weten? Op www.ondernemersklankbord.nl leest u meer. Of mail uw vraag naar info@ondernemersklankbord.nl. Via dit mailadres kunt u ook uw verzoek tot ondersteuning indienen.

Bij ons aangesloten

Alle leden