Hulploketten en het bedrijfsleven starten een Taskforce om regionale ondernemers te helpen tijdens en na de coronacrisis.

REGIO – Er zijn zowel landelijk, regionaal als lokaal veel loketten en initiatieven om ondernemers te helpen in deze coronatijd. De Taskforce Katapult heeft de handschoen opgepakt om een overzicht te creëren van de informatie en loketten over corona. Ook zijn zij het Corona Meldpunt gestart om signalen vanuit de ondernemers te verzamelen.

De Taskforce Katapult is een initiatief vanuit de Westfriese Bedrijvengroep en wordt vertegenwoordigd door ondernemers, BDO, Rabobank West-Friesland, H&S Advies, ING Bank, Abovo Media, de loketten UWV, WerkSaam Westfriesland, WerkgeversServicePunt en centrumgemeente Hoorn als aanspreekpunt namens de Westfriese gemeenten. Door deze diverse samenstelling kunnen ontvangen signalen vanuit het meldpunt direct en actief worden opgepakt.

Vooruit kijkend

Naast het stroomlijnen van alle informatie denkt de Taskforce ook na over de toekomst na de nieuwe realiteit van een 1,5 meter samenleving. Juist nu al vooruit kijken om na de corona periode versneld de groei op te pakken. Daarom ook de naam Katapult. Dit is goed voor het bedrijfsleven en voor de werkgelegenheid in de regio vinden de initiatiefnemers.

‘Ondernemers verdienen onze steun’

Hans Huibers, voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep, onderschrijft het belang van de Taskforce. “Juist in deze coronatijd is het belangrijk om samen de schouders eronder te zetten. Veel ondernemers staan voor een unieke situatie. Gelukkig zijn er veel steunmaatregelen, maar hoe ervaren de ondernemers dit? Deze signalen horen wij graag via ons Corona Meldpunt. Het is een bekend gegeven, het MKB is de motor van de samenleving. Wij moeten hen helpen.”

Oproep: Deel jouw signaal

De Taskforce plaatst daarom een oproep. “Loop jij als ondernemer ergens tegenaan? Of wil jij mooie initiatieven, kansen en ervaringen met steunmaatregelen delen? Jouw signaal is welkom via het Corona Meldpunt. De input die jij levert, wordt meegenomen door de Taskforce Katapult. Hierop wordt meerdere keren per maand feedback op gegeven via de speciale nieuwsbrief Corona Update.” De link naar beide vind je via www.wbg.wf/corona