Over

Een gemeentebreed fonds voor en door ondernemers

Aanvraag Indienen

Over de ondernemersfonds?

Iedereen die een bijdrage levert aan het ondernemersfonds, kan een aanvraag doen voor een bijdrage uit het ondernemersfonds. Belangrijkste voorwaarde is dat de aanvraag een gezamenlijk belang dient.

Via uw ondernemersvereniging of ondernemerscollectief (gevestigd in de gemeente Medemblik) kunt u de aanvraag indienen. Een individuele ondernemer kan ook een aanvraag indienen, maar het gezamenlijk belang, nut en noodzaak wordt dan extra getoetst. U kunt een aanvraag indienen via een speciaal formulier dat u kunt downloaden van de website van de OFM. Het bestuur SOM bespreekt indien nodig de aanvragen. Het bestuur SOM licht de aanvragen 4x per jaar toe aan het bestuur OFM, waarbij gemeente Medemblik altijd aanwezig is.

Zonder ondernemersfonds komen gezamenlijke investeringen vaak niet van de grond

Wie kan er een aanvraag indienen bij het ondernemersfonds?
Aanvragen kunnen worden ingediend door een in de gemeente Medemblik gevestigde ondernemersvereniging of -collectief. Een individuele ondernemer kan ook een aanvraag indienen, maar het gezamenlijk belang, nut en noodzaak wordt dan extra getoetst. Er kunnen aanvragen worden ingediend voor activiteiten die bijdragen aan een beter vestigingsklimaat in de samenleving van Medemblik en/of om het verbeteren c.q. stimuleren van de economie in Medemblik.
En die aanvragen kunnen eveneens worden ingediend door o.a. de culturele- of not-for-profit sector, zoals scholen, maatschappelijke instanties etc. Kortom, iedereen die bijdraagt in het Ondernemersfonds kan aanvragen indienen.

Aan welke voorwaarden moet een aanvraag voldoen?
Belangrijkste voorwaarde is dat de aanvraag een gezamenlijk belang dient. Voorbeelden van activiteiten/voorzieningen zijn:

  • Activiteiten op het gebied van schoon, heel en veilig (parkmanagement, camerabeveiliging, bewegwijzering);
  • Economische ontwikkeling van een gebied die resulteert in een stijging van de vastgoedwaarde (glasvezel, herstructurering);
  • Leefbaarheid in het centrum (evenementen, sfeerverlichting, bloembakken etc).
  • Gebiedspromotie of inzet park- of centrummanager;
  • Inzet social media;
  • Activiteiten voor de agrarische sector: evenementen als Kom in de Kas, promoten agrarische opleidingen, verbeteren samenwerking, duurzaamheidmaatregelen.

Meer vragen?

FAQ

Recente projecten

Alle Projecten
Lijsten voor Gouden eeuw fietsroute

Wat is er gerealiseerd?

Om het toerisme naast de stad Medemblik ook de kernen erom heen in te trekken werd een mooie fietsroute gemaakt. Langs deze fietsroute vind je metalen schilderijlijsten die de schoonheid van Medemblik laten zien. De route leidt naast de mooie plekjes ook langs Horeca en lokale detaillisten. Het ondernemersfonds betaalde de lijsten.

Camerabeveiliging WFO terrein

Wat is er gerealiseerd?

Om goed beveiligd te blijven is slimme camera beveiliging tegenwoordig een must. Het WFO terrein in Zwaagdijk Oost is van deze camera’s voorzien, zodat kentekens herkent worden en er altijd iemand in de meldkamer meekijkt. Het ondernemersfonds schafte de camera’s aan voor dit terrein.

Outfit Sinterklaas Andijk en Abbekerk

Wat is er gerealiseerd?

Sinterklaas wordt jaarlijks trouw binnengehaald in onze kernen. De ondernemers dragen hier graag aan bij. Helaas was de outfit van twee van onze goedheiligmannen niet zo best meer. Middels het ondernemersfonds zijn beide sints in het nieuw gehezen.

Bij ons aangesloten

Alle leden